Vizuális emlékezet fejlesztő játékok

Közös játékok a szülőkkel

Hétvége van, és abban bízom, hogy minden szülőnek jut ideje, hogy gyermekével játsszon. Most néhány emlékezet fejlesztésre alkalmas játékot hoztam.

Jó játékot, és szórakozást mindenkinek! Hajrá…

vizualis_kepessegek

Milyen vagyok ?

Kérd meg gyermeked, hogy alaposan nézzen végig magán, majd csukja be a szemét. Tegyél fel egyszerű kérdéseket: – Milyen színű a zoknid? – Milyen cipő van a lábadon? – Hány zseb van a nadrágodon? Megkérhetjük, hogy minket nézzen végig, majd magunkkal kapcsolatban tegyünk fel kérdéseket.

Hol vagyok? Kérd meg gyermeked, hogy jól nézzen szét a szobában, majd csukja be a szemét. Tegyél fel egyszerű kérdéseket: – Milyen színű a fal? – Hány ablak van a szobában? – Milyen színű az ágytakaró? – Milyen kép van a falon? Kiváló időtöltés várakozás közben (étteremben, orvosnál, sorban állásnál). 1. Mi változott meg? Kirakunk az asztalra 5-6 db tárgyat, a gyerek megfigyeli pár pillanatig, majd elfordul, te addig megcserélsz kettőt. Neki ki kell találni, melyik két tárgy cserélt helyet.

2. Mi változott meg? Válasszatok ki a szobában egy teret (pl. egy könyvespolcot, vagy a szoba egyik sarkát). Megnézitek, mi van pontosan ott, aztán a gyerek kimegy a szobából, te addig megváltoztatsz valamit (pl. kifordítasz egy könyvet, kihúzol egy széket, kicserélsz két dísztárgyat…stb), a gyereknek ki kell találnia, mi változott meg.

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*